Arbeidsmarkt

De Belgische arbeidsmarkt in het post-coronatijdperk: weer business as usual of een nieuwe wind? Zolang de gezondheidscrisis niet is afgelopen, blijft het gissen naar de exacte impact. Maar dat er jobs zullen sneuvelen, ligt in de lijn der verwachtingen. De strijd om talent zal wellicht een nieuwe wending nemen. Meer mogelijke kandidaten, terwijl een toenemend aantal werkzoekenden zich noodgedwongen zal moeten herscholen.

Intussen zetten oude trends zich voort: bestaande jobs krijgen een nieuwe invulling en we zien nieuwe jobs ontstaan. Digitale skills lijken nu nóg essentiëler te zullen worden. We selecteerden 5 thema’s – in de vorm van stellingen en trends – om te sparren over de arbeidsmarkt na corona en het belang van levenslang leren.

“De succesvolle bedrijven en organisaties van morgen slagen er vandaag al in om leren centraal te plaatsen in hun strategie. Zij beseffen ook dat de competenties die hun medewerkers vandaag ontwikkelen morgen dreigen achterhaald te zijn.”

Onze visie

Ook nieuwsgierig naar de toekomst? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van opleidingen op jouw maat, blog-artikels over de nieuwste trends, events die je netwerk boosten en tips die je carrière vooruithelpen.

Schrijf je in