Werkgeluk

Je medewerkers brengen een groot deel van de dag op de werkvloer door. Ze verkiezen dan ook een job waarin ze zich gewaardeerd voelen, mee het verschil maken en waar collega’s vrienden worden. Bovendien is een werkvloer met gelukkige mensen ook voor jou als werkgever de sleutel tot succes. De reden is simpel: gelukkige medewerkers hebben meer energie, presteren beter, werken liever samen en lopen over van motivatie. Je creëert ambassadeurs van je werkgeversmerk én het ziekteverzuim daalt. Iedereen tevreden, dus.

Maar de recente overtuiging dat werkgeluk maakbaar is, roept meteen heel wat vragen op. Is werkgeluk echt een doorslaggevende factor voor je medewerkers? Tot waar reikt je verantwoordelijkheid als werkgever? Waar worden je medewerkers precies gelukkig van? Hoe bepaal je dat samen en wat zijn de mogelijke struikelblokken? Vragen met uiteenlopende antwoorden. Werkgeluk is immers geen exacte wetenschap. We selecteerden 5 opmerkelijke vaststellingen en trends die minstens evenveel discussiepunten blootleggen.

“Geluk is doorgaans iets heel persoonlijk en vluchtig. Waar bedrijven – en met name de directe managers – wél verantwoordelijkheid voor dragen, is welzijn op het werk. En laat dat nu net een belangrijke bouwsteen van werkgeluk zijn.”

Onze visie

Ook nieuwsgierig naar de toekomst? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van opleidingen op jouw maat, blog-artikels over de nieuwste trends, events die je netwerk boosten en tips die je carrière vooruithelpen.

Schrijf je in