Leercultuur

Als er één ding is waar werkgevers het doorgaans over eens zijn, is het dat elke organisatie maar zo sterk is als haar medewerkers. Het gevolg: laat je hen groeien, dan groeit ook je organisatie. Simpele wetenschap. De invoering van een leercultuur lijkt dan ook een evidentie die verder geen betoog behoeft. Maar hoeveel bedrijven kunnen met de hand op het hart zeggen dat ze al een volwaardige leercultuur hebben?

Sommige werkgevers beschouwen een leercultuur en levenslang leren nog altijd als een kostenpost met een lage return on investment, waardoor het al snel onderaan de prioriteitenlijst belandt. Voor anderen behoren deze termen al jaren tot de gangbare woordenschat bij strategische besprekingen. Zij bewandelen volop dit pad naar groei via verschillende pistes, vaak met wisselend succes. We belichten 5 trends en vaststellingen die hier nauw mee samenhangen.

“Om broodnodige skills te ontwikkelen en te verfijnen, volstaan formele opleidingen en klassieke leertrajecten niet. Integendeel, je moet zélf aan de slag, maar daarvoor moet je weten hoe je op eigen houtje kan bijleren. Leren leren, dus.”

Onze visie

Ook nieuwsgierig naar de toekomst? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van opleidingen op jouw maat, blog-artikels over de nieuwste trends, events die je netwerk boosten en tips die je carrière vooruithelpen.

Schrijf je in